Аукционната къща Julien`s Auctions проведе тридневен търг с редица предмети, свързани

...
Аукционната къща Julien`s Auctions проведе тридневен търг с редица предмети, свързани
Коментари Харесай

Продадоха китарата The Fool на Ерик Клептън за $ 1,27 млн.

Аукционната къща Julien`s Auctions проведе тридневен търг с редица предмети, свързани с историята на рок музиката, оповестява уеб сайтът WeRock.

Основният акцент е върху китари, принадлежали на световноизвестни реализатори.

Един от тези принадлежности е елекрическата китара модел 1964 година Gibson SG на " Бавната ръка " - Ерик Клептън. Клуб Z припомня, че SG е фаворитка на доста звезди, само че може би максимален е култът към модела в лицето (и в ръцете!) на Ангъс Йънг от AC/DC, който на процедура в никакъв случай не й е изневерявал. А Клептън е икона по-скоро с " Фендер " в ръцете си.

Инструментът е от времето, когато The Slowhand свири в Съединени американски щати на турне с Cream и дори има име - The Fool (освен простак, думата значи и шут, клоун, б.р.).

Продажбата на инструмента усъвършенства върха за китара на Клептън, откакто колекционер склони да заплати 1,27 млн. щатски $.



klklk
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР